Húsipar
Húsipari termékeink :
Keményítők , állomány javítók , vízkötők
Natív-és módosított keményítőink pozitívan hatnak a tejipari termékek szerkezetére és felületük kialakítására úgy, hogy a bennük található vizet a gyártástól kezdve a tárolás során egészen az elfogyasztásukig megkössék és változatlan , stabil állapotban tartsák.
Keményítőinket a következő felhasználási területeken ajánljuk :
- Pácok és marinádok
- Virslik, párizsik és felvágottak
- Pástétomok és húskrémek
- Őrölt hús termékek, húspogácsák és hamburgerek
Natív keményítők:
- burgonya keményítő--vízkötő, stabil szerkezet
- kukorica keményítő---vízkötő, stabil szerkezet
Modifikált burgonya keményítők
Foszfátok , cellulózok
Na-tripolifoszfát (E452i):
- STPP FG SP
- CARFOSEL 900
NA-karboximetil cellulóz ( E466) :
Ajánlott adagolás: 0,4-0,6%, mindkét termékmagas viszkozitású, magas sótartalmú termékekben is megbízhatóan fejti ki stabilizáló, homogenizáló hatását.
- CRT 30000 PA
- CRT 40000 PA
Karragenátok
Karragenátjaink egy feldolgozott Eucheuma tengerimoszat (PES) alapú termékek, mely standardizálásának köszönhetően állandó gélerőséget biztosítanak vizes közegben.
A PES (E407a) egy természetes hidrokolloid, mely a Rhodophyceae családba tartozó vörös tengerimoszatból kerül kivonásra .
- CEAMGEL M 9165
- CEAMGEL M 9316
Nátrium- és foszfáttartalom csökkentését szolgáló anyagok
Ezen termékeink felhasználásával lehetőség nyílik a nátrium-tripolifoszfát kiváltására pácolt, füstölt, főtt termékek esetében, megfelelvén az egészséges , korszerű táplálkozási elvárásoknak.
Termékeink felhasználásával mód nyílik sajtos pácolt, füstölt hústermékek előállítására.
- Kálium-laktát
- CEAMGEL 1616
Sajtok
Hőstabil sajtok
- natúr
- fokhagymás
- petrezselymes-fokhagymás
- magyaros
- egyéb
Lágysajtok
Félkeménysajtok:
- Trappista
- Edami
- Gouda
- egyéb